Welkom!

Deel je kennis met anderen in deze Flashgemeenschap!
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan?
Wachtwoord vergeten?
Designers vs Developers
14404 keer gelezen
De Adobe User Group hield 28 november voor de vierde keer dit jaar in Pakhuis de Zwijger een meeting, waar meer dan 110 bezoekers op af kwamen. Thema voor deze meeting was de samenwerking tussen designers en developers. De bureaus Qi, MediaMonks, AKQA en MediaCatalyst spraken over deze samenwerking aan de hand van eigen cases. ACHTUNG! reikte er de Uber Flash Award uit, die gewonnen werd door de Flash developers achter de HEMA viral.

Voor de ACHTUNG! Uber Flash Award, waarvoor orginele en innovatieve Flashproducties ingestuurd kunnen worden,waren 3 inzendingen genomineerd. De 1e prijs ging naar Sander Riel en Elvin Dechesne van Satama FlashFabriek: http://producten.hema.nl. Tim Knip ontving de 2e prijs voor ASCollada op http://ascollada.org en de 3e prijs ging naar Patrick Pietens voor Pioneer: www.pioneer.nl/nl/flash/products/kuro2007/experience.html.

Inspirerende cases
Na een kort intro door voorzitter Bert Hagendoorn (Adobe) trapten drie sprekers van MediaMonks af met een presentatie van twee projecten, waarbij zowel de designer als de developer aan het woord kwam. Bureau Qi ging ondermeer in op werk voor Heineken en Nivea, ook hier stond de workflow tussen de designer en de developer centraal. Na de pauze en de uitreiking van de Uber Flash Award was het de beurt aan MediaCatalyst, die ondermeer tools toonde voor de Canon EOS 400D site, waarmee designers zelf een 3D scene konden maken. De laatste sessie was voor het internationale bureau AKQA, dat sinds kort ook in Amsterdam een vestiging heeft. Zij lieten onder andere een Adobe AIR applicatie en werk voor de promotie van Halo 3 zien. Zo boden de cases de bezoekers naast de info over de technische achtergronden en ideeën qua workflow een behoorlijke dosis inspiratie.

VERWIJDER DIT ACCOUNT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VERWIJDER DIT ACCOUNT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VERWIJDER DIT ACCOUNT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (01 October 2009, 18:08)
VERWIJDER DIT ACCOUNT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vetjes Gerard de Baar (08 October 2008, 13:05)
Ben benieuwd naar de resultaten.. het zijn zeker grote bedrijven, ik hoop dat het hier straks ook te zien is wat ze ervan gebakt hebben..
hey ines verbelen (12 March 2008, 16:20)

?


1-3