Welkom!

Deel je kennis met anderen in deze Flashgemeenschap!
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan?
Wachtwoord vergeten?
Playgrounds06 Audiovisual Arts Festival
3001 keer gelezen
TILBURG - Woensdag 15 en donderdag 16 maart is Tilburg ‘de place to be’ voor iedereen die geinteresseerd is in graphic design, wanneer het Playgrounds06 Audiovisual Arts Festival in Theater De NWE Vorst zal plaatsvinden. Playgrounds06 is de eerste editie van een jaarlijks terugkerend festival waarin innovatieve digitale beeldproductie centraal staat. Het festival wordt een ontmoetingsplek voor lokaal, nationaal én internationaal talent en geïnteresseerden in de wereld van de digitale media. Playgrounds06 biedt een podium voor artistieke producties die inspirerend zijn voor een breed publiek, maar zeker ook voor producenten en de branche in het algemeen.

Playgrounds06 richt zich daarbij op een brede programmering bestaande uit motion graphics, commercials, videoclips, animatie, (non-)fictie, VJ’ing en live cinema performances. De producties die vertoond worden onderscheiden zich allemaal door hun grote artistieke en vernieuwende waarde.

Tijdens Playgrounds06 komt er tevens een vertoning van films verzorgd door onedotzero, het grootste internationale digitale filmfestival ter wereld, uit London en vinden er masterclasses plaats van aansprekende namen als Joost Korngold en Fons Schiedon, wiens werk wereldwijd tot de verbeelding spreekt met leaders voor ondermeer MTV en Nickelodeon.

Het evenement wordt afgesloten met een audiovisuele jam tussen live-artiesten, dj’s en vj’s uit de finale van MTV’s Visual Sensations.

Naast dit alles worden tijdens Playgrounds06 Festival óók de eerste Playgrounds06 Awards uitgereikt aan nationale en internationale inzendingen voor de beste demoreel en beste korte film. Ook is er aandacht voor lokaal talent met een award voor beste lokale digitale productie. De prijzen zijn, zowel bij lokale productie als bij beste korte film, onderverdeeld in drie verschillende categorieën; professional, independent en student. Inzendingen dienen voor vrijdag 10 maart 2006 binnen te zijn. Voor meer informatie over het festival en deze competities surft u naar de website van Playgrounds06: http://www.playgroundsfestival.nl

Lees meer op de externe site ...