Welkom!

Deel je kennis met anderen in deze Flashgemeenschap!
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan?
Wachtwoord vergeten?
FLASH MET EEN LITERAIR THEMA?
4870 keer gelezen

Durf jij je met Flash aan een literair thema te wagen?

Computerkunst gebaseerd op een tekstfragment uit Paravion van Hafid Bouazza? Nederlandse tekenaars en schilders met 'echt' werk doen dat al  in de wedstrijd het Talens Palet. Het zou mooi zijn te zien wat je met zo'n thema allemaal met Flash kunt doen....  

Voor de meest geslaagde inzending is er een Wacom Intuos tablet te verdienen.

DURF JIJ JE MET JE COMPUTER
AAN EEN LITERAIR THEMA TE WAGEN?


Okay, je kent alle ins en outs van Photoshop, en met Actionscript laat je met het grootste gemak Flash objecten over het scherm buitelen. Kun je al die die technische kennis ook inzetten voor een inhoudelijke uitdaging?
Computerkunst op basis van een literair thema?

Het Talens Palet is een driejaarlijkse wedstrijd voor vrijetijdsschilders en tekenaars, zowel voor beginners als gevorderden. Het geldt als de nationale amateurschilder wedstrijd. Dit jaar werden alle amateurschilders en tekenaars uitgenodigd een kunstwerk te maken, gebaseerd op een tekstfragment uit Paravion van Hafid Bouazza:

" In groene valleien waar anemonen bloeiden, hoedde een oude herder zijn schapen en schramde met zijn schalmei de frisse stilte. De echo floot terug. Aan de Narvelzee haalde de visser zijn netten op die zwaar waren van lijken en spartelend zilver. Overal rondom hem dwarrelden witte uilen en vroegen "hoehoe", een veel droeviger gezang dan het geluid van de geitenbellen.
In de mirage werd Paravion geboren, een spel van trillende lijnen en zwemmende kleuren. De kerktorens zwegen tegen een achtergrond van gebochelde wolken, de klokken waren oud en uit het nauwelijks zichtbare verleden hoorden zij als een kinderherinnering hun geschal als het geluid van de geitenbellen."


Voor een beetje computerkunstenaar moet dat toch een uitdaging zijn!
'Echte' schilders staan vaak wat sceptisch tegenover alles wat met computers en apparaten gemaakt is, dus het zou mooi zijn eens te laten zien wat je met de geweldige mogelijkheden van moderne software iets kunt maken, dat met verf op linnen niet mogelijk is.

Alleen...wie gaat dat maken? Durf jij de uitdaging aan om met hetzelfde citaat aan de slag te gaan en daarvan een computer werkstuk te maken? Graphics, animatie, of misschien zelfs iets interactiefs?
Je werk komt dan eens onder een heeeeeel ander publiek, en ook nog eens in een echt museum! (Coda, Apeldoorn - waar de Talens Palet expositie plaats vindt).
Het meest geslaagde resultaat wint een Wacom Intuos3 tekentablet (tekenen en schilderen op de computer met een draadloze pen).

Zo werkt het:

  • Maak een computer werkstuk op basis van het tekstfragment van Bouazza.
  • Stuur het op per mail (kamphuis@sbakunst.nl) of post: SBA Digi Talens, t.a.v. Ben Kamphuis, Boothstraat 3, 2512 BT Utrecht
  • Geen prints, maar bestanden op cd, floppy of dvd. Zet je contactgegevens erbij.
  • Stuur je werk uiterlijk 15 augustus in.
  • Je werk is dan van 1 t/m 11 september te zien in Het Coda Museum, Apeldoorn, als onderdeel van de expositie Talens Palet. De werken wordne op een dvd getoond.
  • De organisatie van Talens Palet bepaalt welk werkstuk het meest geslaagd is (originaliteit, verrassend, vernieuwend) en beloont dat met een Wacom Intuos3 tekentablet.
  • Alle inzenders krijgen bericht van de uitslag, en commentaar op hun werkstuk voor 11 september.

Vragen? Opmerkingen? SBA - Ben Kamphuis, Boothstraat 3, 3512 BT Utrecht: kamphuis@sbakunst.nl
Kijk ook op:www.talenspalet.nl voor informatie over de echte wedstrijd, het thema, de schrijver.

Lees meer op de externe site ...