Welkom!

Deel je kennis met anderen in deze Flashgemeenschap!
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan?
Wachtwoord vergeten?
Macromedia Central eveneens uit Beta
2868 keer gelezen

Enkele dagen na de lancering van Macromedia Flex, is hun ander nieuw geesteskind, m.n. Macromedia Central uit Beta en dus klaar voor productie. Central is een platform voor het ontwikkelen van zogehete occasionally-connected applications; dit zijn applicaties - gemaakt in MM Flash 6 of 7 - hoofdzakelijk bedoeld voor mobiele devices (laptop, PDA,...) die ook moeten kunnen werken wanneer er geen internetverbinding is. Central zorgt ervoor dat de data die je tijdens je laatste surfsessie hebt gedownload of geconsulteerd, ook beschikbaar blijft offline en gaat bij het detecteren van een internetverbinding automatisch de laatste info downloaden.

Een voorbeeld bij uitstek is de Intel Hotspot Finder voor Central. Indien je deze installeert in je Central omgeving en je gaat online, gaat hij automatische - via webservices - de laatste nieuwe hotspot-locaties downloaden. Wanneer je dan met een laptop op de baan bent en een internetverbinding nodig hebt, kan je Central openen, de Hotspot Finder applicatie starten en offline nagaan waar de dichtsbijzijnde hotspot zich bevindt.
Andere voorbeelden zijn meteo-informatie, beursinformatie, agenda's/tijdsschema's voor events (cf. MAX bijeenkomst van Macromedia), etc.

Het ontwikkelen van Central applicaties gebeurt dmv. Flash MX of later en de Central Components (zit inbegrepen in de Central SDK). Om Central applicaties te draaien, dient de Central software gedownload te worden (1.8 MB); hiervoor bevat de Flash Player 7 een speciaal download feature: Central kan via de FP 7 worden geïnstalleerd, zonder vervelende windows waarschuwingen!

Meer info:
Central Devnet
Central productpagina
Central SDK