Welkom!

Deel je kennis met anderen in deze Flashgemeenschap!
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan?
Wachtwoord vergeten?
Maya 5 komt met vector render
6673 keer gelezen
Alias Wavefront heeft een nieuwe versie van het 3d programma Maya aangekondigd; Maya 5. Een belangrijk nieuw punt in Maya is dat het nu ook mogelijk is om Flash afbeeldingen te creëeren.    

Behalve naar het Flash formaat, kan ook worden geexporteerd naar o.a. EPS, Illustrator en SVG bestanden. Ook de samenwerking met externe plug-ins voor Maya is verbeterd.

Daarnaast is er ook een hardware render toegevoegd waardoor er tot 20 keer sneller gerenderd kan worden.

Maya 5 is de opvolger van Maya 4.5, en is beschikbaar voor o.a. Mac OS X, Windows en Linux. De prijs voor alle besturingssystemen is $ 1.999 (ongeveer evenveel in Euro's).

Website: http://www.aliaswavefront.com/

Lees meer op de externe site ...

Duur? tom devolder (11 April 2003, 15:39)

duur... ???

het is dan zelfs nog maar de 'afgeslankte' versie van maya (geen fluids, gee fur, etc.) Voor het volledige pakket Maya Unlimited tel je $ 7000 neer! (wat al heel wat minder is dan een jaar geleden ;)  )

tom.


cinema 4DXL wout fierens (10 April 2003, 18:27)
Maya is inderdaad behoorlijk duur. Een goede optie is het 3D pakket CINEMA 4DXL van maxon.net. Uit de meeste tests komt het beter dan 3D studio max en het is een van de snelst renderende programma's. Net als 3D MAX en MAYA heeft een functie om je geanimeerde scene (of still) rechtstreeks te renderen in swf formaat. Voor zij die van 3D houden is het zeker een aanrader. Voor ik cinema kocht heb ik bijna alle 3D pakketten geprobeerd en bestudeerd (doe al meer dan 10 jaar 3D) en voor mij is CINEMA gewoon de beste en gebruiksvriendelijkste. website: http://www.maxon.net
RE: cinema 4DXL rutger buijzen (19 May 2003, 10:28)

Hi,

Ik ben op zoek naar een 3D visualisatie programma dat op LINUX draait. Ik wil het gebruiken om over een grid de verschillende frames van de visulatie te laten renderen. Het gaat mij niet om de 3D applicatie zelf, maar meer om de assessment van grid. Qua 3d functionaliteit hoeft het eigenlijk alleen maar van het bronbestand (bijv kantoorgebouw) een simpele rotatie te kunnen  renderen. Het moet dus op LINUX draaien, zo goedkoop mogelijk zijn (arme student...), liefst gratis of trial eigenlijk. Ook een batchmode, commandline of api interface zou mooi zijn. 

Heb zelf al naar verschillende programma's gekeken. SWIFT en 3D STUDIO draaien beide niet op linux. MAYA lijkt wel op LINUX te draaien en de gewenste functionaliteit te bieden, ik kan de lLINUX versie alleen nergens vinden.

Alvast bedankt,

Rutger


duur! Richard van den Berg (10 April 2003, 18:00)
wat duur!
RE: duur! maico valcke (10 April 2003, 23:41)
Haha, wat had je dan gedacht? Dat het goedkoper dan swift zou zijn?
1-5