Welkom!

Deel je kennis met anderen in deze Flashgemeenschap!
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan?
Wachtwoord vergeten?

SOFTWARE / 2. Grafisch

Sodipodi
4796 keer gelezen
(November 29, 2003)
Waardering: 18 keer gestemd 
 4.4 van de 5
Sodipodi is een aanrader voor mensen die vectoren willen tekenen en niet beschikken over een groot budget. Dat het programma werkt met SVG is aanbevelenswaardig.

 

CorelDraw en Illustrator zijn uitstekende applicaties om vectoren te tekenen.
Spijtig genoeg passen ze niet in ieders budget.
Gelukkig is er een open-bron alternatief, Sodipodi, dat veel van de features gratis en voor niets aanbiedt. Webontwikkelaars zullen het vooral interessant vinden omdat het standaard bestanden produceert in SVG-formaat.
Dat is de vectorstandaard die goedgekeurd is door het Worldwide Web Consortium (W3C).

Sodipodi biedt de meeste tools die je zou verwachten van een uitgebreid vectortekenprogramma. Standaard staat alles gegroepeerd in één venster, maar desgewenst kun je elke gereedschapsgroep naar een apart venstertje sturen. Een klein euvel is dat je deze vensters schijnbaar niet kunt verankeren. Dit zorgt ervoor dat het gereedschap achter de tekening verdwijnt bij het tekenen op het canvas. Gelukkig kun je de meeste functies altijd en veel sneller bereiken via de rechtermuisknop. Je vindt hier talloze tekentools, zoals een mooie kaligrafiemodus, allerlei vectorvormen en uiteraard een vrije tekenmodus.

Vooraleer je met Sodipodi aan de slag kunt, moet je de GTK+-omgeving installeren. Deze open-bron download van 5 MB vind je via deze pagina. Bij het programma zit niet echt een helpbestand, maar hier vind je een Engelse gids tot Sodipodi. Hou er wel rekening mee dat de applicatie nog altijd een bèta is en een paar bugs vertoont.
Windows 95/98/ME/NT/2000/XP.

Download

Geef hier je waardering: Matig 1 2 3 4 5 Geweldig!
  Waardering:
Lees meer op de externe site ...

joy jan van krimpen (05 December 2003, 11:07)
happyhappyjoyjoy... nu worden windows-dozen ook al voorgetrokken op grafische programma's
1-1